Behandelingen

Fysiotherapie

U kunt in principe met alle lichamelijke klachten bij ons terecht. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klacht door vragen te stellen en u te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Doel is dat elke patiënt zo snel mogelijk geholpen wordt.

Één-op-één behandelingen
Fysio de Rooy heeft als speerpunt één-op-één behandelingen. Iedere patiënt heeft andere klachten en een andere persoonlijkheid. Voor elke patiënt wordt dan ook een individueel behandelplan opgesteld.

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de volgende onderdelen:

Sportfysiotherapie richt zich heel specifiek op het behoud, herstel en bevordering van de gezondheid van sportende of bewegende mensen. De meerwaarde van sportfysiotherapie boven de reguliere therapie is gelegen in de specifieke kennis over sportgerelateerde aandoeningen.

Revalidatie
U kunt ook bij ons revalideren voor en/of na een operatie aan de gewrichten. Denk hierbij aan heup/
knieprothesen, kijkoperaties en hernia-operaties. Doordat de praktijk gebruik maakt van de faciliteiten van het sportcentrum, biedt dit een ruime mogelijkheid tot het aanbieden van oefentherapie. Hierdoor bent u weer snel ‘op de been’.

De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht door het gebruik van passief mobiliserende en/of manipulerende technieken in combinatie met oefentherapie. Vaak zijn de effecten direct merkbaar door meer bewegingsvrijheid en afname van de pijn.

Heeft u COPD of andere longproblematiek?
Onze fysiotherapeuten hebben specifieke kennis van COPD en andere longproblematieken. Hiermee zijn ze in staat om een individueel op-maat-gemaakt trainingsprogramma te ontwikkelen, rekening houdend met uw klachten. Wij werken nauw samen met de longartsen en longverpleegkundigen van het ETZ. Hierdoor zijn de lijntjes kort, zodat tijdig het beleid bijgestuurd kan worden.

Misschien vindt u het moeilijk of durft u zich niet goed in te spannen omdat u steeds benauwd bent. Wij leggen u uit wat u beter wel of niet kunt doen. Wij zijn er voor de mensen met een longaandoening die een actievere leefstijl willen ontwikkelen. Het uiteindelijk doel van meer bewegen is: minder snel vermoeid raken, sneller herstellen na een infectie en minder benauwd voelen na een inspanning. Hiermee verbetert u uw kwaliteit van leven!

Onderdelen van het programma:

 • Inzicht krijg in uw aandoening
 • Inzicht krijg in uw eigen kunnen
 • Afhankelijk van uw belastbaarheid opbouwen van conditie en spierkracht
 • Inzicht, kennis en kunde van ademhalingstechnieken
 • Inzicht, kennis en kunde van hoesttechnieken

Individueel of groepsverband
Afhankelijk van uw belastbaarheid en uw wensen wordt u individueel of in groepsverband begeleidt. Ook in groepsverband volgt u uw op-maat-gemaakt programma. Het sociale aspect vinden wij erg belangrijk. Het kopje koffie achteraf, geeft mooie en motiverende gesprekken met lotgenoten. U staat er niet alleen voor!

Verzekering
In principe kunt u zonder verwijsbrief naar de fysiotherapeut. In de meeste gevallen zult u van uw longarts, huisarts of longverpleegkundige een verwijsbrief krijgen voor de fysiotherapeut. In de meeste gevallen wordt dit grotendeels vergoedt door uw zorgverzekeraar. Wij kunnen u vooraf uitleggen hoe uw verzekeringssituatie is.

Waarom begeleiding door een fysiotherapeut?
Onze fysiotherapeuten hebben specifieke kennis van COPD en andere longproblematieken. Hiermee zijn ze in staat om een individueel op-maat-gemaakt trainingsprogramma te ontwikkelen, rekening houdend met uw klachten. Tijdens het uitvoeren van uw trainingsprogramma is de fysiotherapeut aanwezig om u bij te staan tijdens de training.

Wij begeleiden u graag met het verhelpen van duizeligheidsklachten
Zoals BPPD & Vestibulaire revalidatie

Duizeligheidsklachten zijn vervelend en kunnen u beperken in uw dagelijkse leven. Binnen het team van Fysio de Rooy heeft therapeut Chantal van Gestel zich gespecialiseerd in het behandelen van duizeligheidsklachten.

Duizeligheid kan als bedreigend worden ervaren. De sociale en maatschappelijke gevolgen van deze klacht zijn vaak groot. Zeker bij oudere mensen kan het leiden tot verlies van zelfstandigheid. Helaas is er in sommige gevallen geen oorzaak te achterhalen. Echter zijn er ook vormen van duizeligheid die zeer goed behandelbaar zijn, en daar is het team van Fysio de Rooy je natuurlijk graag mee van dienst.

Draaiduizeligheid (BPPD)
BPPD is kortdurende draaiduizeligheid wanneer uw hoofd snel van houding verandert zoals bij draaien in bed of vooroverbuigen. Allereerst onderzoeken we welke kanalen van het evenwichtsorgaan zijn aangedaan? Vervolgens kunnen we therapie toepassen waarbij in 90% van de gevallen de klachten na enkele behandelingen verdwenen zijn! Mocht u dit soort klachten hebben, blijf dan niet wachten tot het “vanzelf over gaat”, maar neem contact op!

Vestibulaire revalidatie!
In veel gevallen zijn er geen aanleidingen voor BPPD. In dit geval kan er sprake zijn van perifeer vestibulaire uitval. Hierbij kunt u denken aan klachten omtrent:

 • Duizeligheid
 • Balansproblemen
 • Virusproblemen
 • Angst
 • Depressie

Mensen met deze klachten vermijden bewegingen waardoor zij beperkt zijn in (dagelijkse) handelingen. Om dat te voorkomen raden wij een programma aan dat bestaat uit het trainen van de balans, habituatie training en het trainen van de blikstabiliteit. Fysiotherapeut Chantal nodigt u graag uit voor een vrijblijvend gesprek.

Neem afscheid van uw duizeligheidsklachten
Kampt u met duizeligheidsklachten? Wacht dan niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op als u één van deze symptonen herkent!

 • Bij het opstaan draait de wereld om u heen
 • U staat onvast op uw benen
 • U heeft moeite met focussen
 • U heeft moeite om uw evenwicht te bewaren
 • U heeft een licht gevoel in uw hoofd
 • U voelt zich onzeker
 • U ervaart draaibewegingen

De praktijk biedt ook oefenprogramma’s aan voor o.a. patiënten met COPD (Longproblematiek), MS en Claudicatio Intermittens (Etalagebenen). Hierbij werken de fysiotherapeuten samen met de specialisten en verpleegkundigen van het ziekenhuis. Weet u niet zeker of u terecht kunt met uw lichamelijk klacht, neem dan contact met ons op.

Zou u graag weer willen sporten? Wordt u gehinderd door klachten? Weet u niet goed wat u wel en niet mag/kan doen? Dan is Medische Fitness de ideale opstap naar het zelfstandig kunnen sporten. Medische Fitness is een programma van drie maanden, waarin u in kleine groepjes sport, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Aan de hand van de individuele intake, tussentijdse evaluatie en eindevaluatie worden uw resultaten nauwkeurig gemeten. De individuele aanpak zorgt ervoor dat verschillende doel- en leeftijdsgroepen met Medische Fitness geholpen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan lage rugklachten, artrose, reumatische aandoeningen, diabetes en hartrevalidatie. Staat uw klacht hier niet bij, neem dan gerust contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Doelstelling is om in drie maanden de belastbaarheid te vergroten en inzicht te geven in uw kunnen om vervolgens eventueel zelfstandig door te gaan met sporten.

Fysio de Rooy verzorgt het valpreventieprogramma “Vallen Verleden Tijd”. Als u in het verleden gevallen bent, of bang bent om te (gaan) vallen, komt u in aanmerking voor deelname. U bent ook welkom als u nog nooit gevallen bent en dit in de toekomst ook zo wil houden. De leeftijd voor deelname start vanaf 55+. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deelnemers na het programma minder vallen, beter weten hoe ze met obstakels om moeten gaan en minder bang zijn om te vallen. Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur en vind in groepsverband plaats. Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan bod: een hindernisbaan met obstakels uit het dagelijkse leven, een sport- en spelgedeelte waarbij u leert om veilig te bewegen en het leren van valtechnieken. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Fysio de Rooy.

Heeft u voor, of na de bevalling lichamelijke klachten dan kunt u voortaan ook bij Fysio de Rooy terecht voor de daarop toegespitste therapie. U wordt begeleid door onze ZwangerFit-docente®.

Behandelmethode “dry needling” vanaf nu ook bij Fysio de Rooy!

Dry needling is een vrij nieuwe behandelmethode waarmee hele mooie resultaten worden behaald bij allerlei problemen die worden veroorzaakt door spieren. Het voltallige team van Fysio De Rooy is hiervoor opgeleid en u kunt vanaf nu dan ook een afspraak maken. Deze behandeling valt gewoon onder onze normale fysiotherapie behandelingen.

Zoveel aanleidingen waarbij dry needling kan helpen!
Recent heeft een klant, die last heeft van een complexe tennisarm, ontzettend veel baat gehad bij een dry needling behandeling. Dit is 1 voorbeeld maar er zijn tal van klachten, die voortkomen uit spierproblemen, waarvoor deze behandeling geschikt is.

Hoe werkt het en hoe voelt het?
Dry needling pakt de triggerpoints aan van spieren. Er wordt een naaldje ingebracht op weg naar zo’n triggerpoint. Dit triggerpoint wordt aangeprikt en dan spant de spier zich even kort aan wat een soort krampje veroorzaakt. Hierna ontspant de spier weer. De behandeling is niet pijnlijk wel kan het na de behandeling, voor korte tijd, wat zwaar aanvoelen. Een normale reactie die hoort bij het verbeterproces. Ook krijgt u instructies om zelf oefeningen te doen die bijdragen aan een sneller en beter herstel.

Wat is een triggerpoint?
Een triggerpoint is een knoop in een spier die plaatselijk pijn veroorzaakt maar ook verder door je lichaam problemen kan geven. Wij gaan op zoek naar die vervelende triggerpoints die vaak de oorzaak zijn van uw klachten.

Welke problemen geeft zo’n triggerpoint?
Ze kunnen veel last en pijn veroorzaken door heel uw lichaam. Zoals bijv.: spierpijn, stijfheid van spieren, bewegingsbeperking in gewrichten, verminderde spierkracht, tintelingen in armen/benen enzovoort.

Wat veroorzaakt triggerpoints?
Een acuut voorval zoals een val of ongeluk kan een triggerpoint veroorzaken. Ook zijn chronische klachten vaak het resultaat van vervelende triggerpoints. Denk aan bijvoorbeeld een langdurige verkeerde houding of het bovenmatig belasten van spieren.

Meer weten over dry needling of een afspraak maken?
Neem contact met ons op als u denkt dat dry needling wel eens een juiste behandeling kan zijn voor uw klachten. Het team van Fysio De Rooy is professioneel geschoold en staat klaar om u te helpen.

 • Wilt u een afspraak maken? Laat dan uw telefoonnummer achter!