Behandelingen

Fysiotherapie

U kunt in principe met alle lichamelijke klachten bij ons terecht. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klacht door vragen te stellen en u te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Doel is dat elke patiënt zo snel mogelijk geholpen wordt.

Één-op-één behandelingen
Fysiotherapiepraktijk de Rooy heeft als speerpunt één-op-één behandelingen. Iedere patiënt heeft andere klachten en een andere persoonlijkheid. Voor elke patiënt wordt dan ook een individueel behandelplan opgesteld.

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de volgende onderdelen:

Sportfysiotherapie richt zich heel specifiek op het behoud, herstel en bevordering van de gezondheid van sportende of bewegende mensen. De meerwaarde van sportfysiotherapie boven de reguliere therapie is gelegen in de specifieke kennis over sportgerelateerde aandoeningen.

Revalidatie
U kunt ook bij ons revalideren voor en/of na een operatie aan de gewrichten. Denk hierbij aan heup/
knieprothesen, kijkoperaties en hernia-operaties. Doordat de praktijk gebruik maakt van de faciliteiten van het sportcentrum, biedt dit een ruime mogelijkheid tot het aanbieden van oefentherapie. Hierdoor bent u weer snel ‘op de been’.

Sportspreekuur
Omdat Fysiotherapiepraktijk de Rooy gevestigd is in Sportcentrum Jan de Rooy, is dit de perfecte plaats voor een sportspreekuur. Het spreekuur is met name bedoeld voor zowel recreatieve als wedstrijdsporters die vanwege een blessure gehinderd worden in het uitoefenen van hun sport. Het sportspreekuur is toegankelijk voor leden en niet-leden van Sportcentrum Jan de Rooy. Tijdens het spreekuur wordt de sportblessure gescreend en vervolgens wordt bepaald welk traject het beste doorlopen kan worden. Door intensieve contacten tussen Fysiotherapiepraktijk de Rooy enerzijds en huisartsen, specialisten, een sportarts en een podotherapeut anderzijds, hebben wij de mogelijkheid iedereen effectief door te sturen indien dat nodig is. Om wachttijden tot een minimum te beperken is het noodzakelijk om vooraf een afspraak te maken. Hiervoor belt u naar Fysiotherapiepraktijk de Rooy, 013-5300811 of naar Sportcentrum Jan de Rooy, 013-5342560.

Waar en wanneer?
Fysiotherapiepraktijk de Rooy
Tijvoortsebaan 3B, 5051 HJ Goirle

Het spreekuur is elke maandag van 19.00 tot 20.00 uur.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Het spreekuur is voor iedereen toegankelijk.

De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht door het gebruik van passief mobiliserende en/of manipulerende technieken in combinatie met oefentherapie. Vaak zijn de effecten direct merkbaar door meer bewegingsvrijheid en afname van de pijn.

De praktijk biedt ook oefenprogramma’s aan voor o.a. patiënten met COPD (Longproblematiek), MS en Claudicatio Intermittens (Etalagebenen). Hierbij werken de fysiotherapeuten samen met de specialisten en verpleegkundigen van het ziekenhuis. Weet u niet zeker of u terecht kunt met uw lichamelijk klacht, neem dan contact met ons op.

Zou u graag weer willen sporten? Wordt u gehinderd door klachten? Weet u niet goed wat u wel en niet mag/kan doen? Dan is Medische Fitness de ideale opstap naar het zelfstandig kunnen sporten. Medische Fitness is een programma van drie maanden, waarin u in kleine groepjes sport, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Aan de hand van de individuele intake, tussentijdse evaluatie en eindevaluatie worden uw resultaten nauwkeurig gemeten. De individuele aanpak zorgt ervoor dat verschillende doel- en leeftijdsgroepen met Medische Fitness geholpen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan lage rugklachten, artrose, reumatische aandoeningen, diabetes en hartrevalidatie. Staat uw klacht hier niet bij, neem dan gerust contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Doelstelling is om in drie maanden de belastbaarheid te vergroten en inzicht te geven in uw kunnen om vervolgens eventueel zelfstandig door te gaan met sporten.

Fysiotherapie de Rooy verzorgt het valpreventieprogramma “Vallen Verleden Tijd”. Als u in het verleden gevallen bent, of bang bent om te (gaan) vallen, komt u in aanmerking voor deelname. U bent ook welkom als u nog nooit gevallen bent en dit in de toekomst ook zo wil houden. De leeftijd voor deelname start vanaf 55+. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deelnemers na het programma minder vallen, beter weten hoe ze met obstakels om moeten gaan en minder bang zijn om te vallen. Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur en vind in groepsverband plaats. Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan bod: een hindernisbaan met obstakels uit het dagelijkse leven, een sport- en spelgedeelte waarbij u leert om veilig te bewegen en het leren van valtechnieken. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Fysiotherapie de Rooy.

Heeft u voor, of na de bevalling lichamelijke klachten dan kunt u voortaan ook bij Fysiotherapiepraktijk de Rooy terecht voor de daarop toegespitste therapie. U wordt begeleid door onze ZwangerFit-docente®.

Behandelmethode “dry needling” vanaf nu ook bij Fysiotherapie de Rooy!

Dry needling is een vrij nieuwe behandelmethode waarmee hele mooie resultaten worden behaald bij allerlei problemen die worden veroorzaakt door spieren. Het voltallige team van Fysiotherapie De Rooy is hiervoor opgeleid en u kunt vanaf nu dan ook een afspraak maken. Deze behandeling valt gewoon onder onze normale fysiotherapie behandelingen.

Zoveel aanleidingen waarbij dry needling kan helpen!
Recent heeft een klant, die last heeft van een complexe tennisarm, ontzettend veel baat gehad bij een dry needling behandeling. Dit is 1 voorbeeld maar er zijn tal van klachten, die voortkomen uit spierproblemen, waarvoor deze behandeling geschikt is.

Hoe werkt het en hoe voelt het?
Dry needling pakt de triggerpoints aan van spieren. Er wordt een naaldje ingebracht op weg naar zo’n triggerpoint. Dit triggerpoint wordt aangeprikt en dan spant de spier zich even kort aan wat een soort krampje veroorzaakt. Hierna ontspant de spier weer. De behandeling is niet pijnlijk wel kan het na de behandeling, voor korte tijd, wat zwaar aanvoelen. Een normale reactie die hoort bij het verbeterproces. Ook krijgt u instructies om zelf oefeningen te doen die bijdragen aan een sneller en beter herstel.

Wat is een triggerpoint?
Een triggerpoint is een knoop in een spier die plaatselijk pijn veroorzaakt maar ook verder door je lichaam problemen kan geven. Wij gaan op zoek naar die vervelende triggerpoints die vaak de oorzaak zijn van uw klachten.

Welke problemen geeft zo’n triggerpoint?
Ze kunnen veel last en pijn veroorzaken door heel uw lichaam. Zoals bijv.: spierpijn, stijfheid van spieren, bewegingsbeperking in gewrichten, verminderde spierkracht, tintelingen in armen/benen enzovoort.

Wat veroorzaakt triggerpoints?
Een acuut voorval zoals een val of ongeluk kan een triggerpoint veroorzaken. Ook zijn chronische klachten vaak het resultaat van vervelende triggerpoints. Denk aan bijvoorbeeld een langdurige verkeerde houding of het bovenmatig belasten van spieren.

Meer weten over dry needling of een afspraak maken?
Neem contact met ons op als u denkt dat dry needling wel eens een juiste behandeling kan zijn voor uw klachten. Het team van Fysiotherapie De Rooy is professioneel geschoold en staat klaar om u te helpen.